Grogarnsberget
Folhammar Raukområde
Löpare i skogen

SVENSKA MÄSTERSKAPEN I TRAILLÖPNING 2024


2024 UTGÖR GOTRUN TRAIL FEST SM & VSM I TRAIL PÅ DISTANSEN "ENKLE" 50 MILES (81 KM)


VÄLKOMMEN!

KLASSINDELNING

SM i traillöpning omfattar både senior- och veteranklasser. Detta innebär att alla som är födda 1989 eller tidigare deltar både i seniorklassen och i ”sin” veteranklass. Veteranklasserna är indelade i femårsintervaller. (M/K 35 födda 1985-89, M/K 40 födda 1980-84, M/K 45 födda 1975-79 o.s.v.)


SM-BEHÖRIGHET

För att delta i SM måste löpare representera en förening som är medlem i Svenska Friidrottsförbundet. Löpare som har deltagit i sanktionerad friidrottstävling (bana, terräng, väg eller trail) under 2023 eller 2024 är bunden att fortsätta representera sin senaste förening, eller registrera föreningsbyte (övergång) senast en månad före SM.

Ansvarig för övergångar är Ellinor Jansson ellinor.jansson@friidrott.se.


Utländsk medborgare kan vara SM-behörig om nedanstående villkor är uppfyllda och löparen har ett giltigt tävlingstillstånd från Svenska Friidrottsförbundet:

  1. Löparen har varit folkbokförd och huvudsakligen vistats i Sverige i minst ett år
  2. Löparen har tillstånd från hemlandets nationsförbund att representera svensk förening och
  3. Löparen deltar inte under samma kalenderår i nationellt mästerskap i hemlandet.


Kontakta Hanna Strindhag hanna.strindhag@friidrott.se för information om hur ansökan om tävlingstillstånd för utländsk medborgare går till.


ÅLDERSGRÄNS

För att få delta i SM i traillöpning måste löparen fylla minst 17 år under innevarande kalenderår, d.v.s. vara född 2007 eller tidigare.


ANMÄLAN TILL SM 80 KM

För att delta i SM anmäler du dig "som vanligt" till vårt lopp på 80 km "ENKLE" 50 miles senast onsdag 6 mars samt kontrollerar att du är behörig enligt kriterierna ovan. OBS: dubbelkolla vid anmälan och i startlistan att du under "klubb" angivit rätt förening och att den är medlem i Svenska Friidrottsförbundet:

Du kan kontrollera detta genom att söka här >> (välj "förening" samt "friidrott" innan du söker på föreningsnamn).


OBS! för dig som är medlem hos arrangerande Wisby Ultralöparförening: För att delta i SM måste du ange klubb "Wisby Ultralöparförening" vid anmälan.


Elitlöpare har reducerad anmälningsavgift till SM 80 km (870 kr för 80 km). För att klassas som elit behöver du som man ha 785 eller högre i ITRAs performance index och som kvinna 660 eller högre. För att kunna anmäla dig som elitlöpare med reducerad avgift, anmäl dig först som vanligt och betala ordinarie anmälningsavgift - kontakta oss direkt efter info@runraisers.com med ditt namn, din förening samt ditt aktuella värde i ITRAs performance index så kommer vi återbetala mellanskillnaden till dig.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------